ua en ru

На "Українській біржі" 27 травня 2010 р. почалися торги на терміновій секції біржі.

На "Українській біржі" 27 травня 2010 р. почалися торги на терміновій секції біржі, про це повідомив голова правління ВАТ "Українська біржа" Олег Ткаченко.
На даний момент до торгів на терміновому ринку допущено 24 компанії, 10 з них надають приватним інвесторам доступ до торгів через інтернет. В основу термінового ринку "Української біржі" закладені торгова платформа, система гарантійного забезпечення РТС і технологія торгів з Центральним контрагентом. Торговельна система РТС здатна обробляти більше 1 млн угод протягом дня.

"Запуск ф'ючерсів - це один з важливих етапів розвитку фондового ринку в Україні. Основна частка торгів на світових майданчиках здійснюється на ринках деривативів. Даний інструмент дозволяє збільшити ліквідність і хеджувати ризики, його зручність і надійність роблять його привабливим як для інституціональних, так і для приватних клієнтів, як українських, так і міжнародних", - вважає керуючий директор КК "Трійка Діалог" Антон Рахманов.

Голова Біржової ради ВАТ "Українська біржа", генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа впевнений, що запуск термінового ринку досить своєчасний: "На сьогоднішній день інвесторам необхідно мати інструмент, який дозволив би хеджувати ризики. Я впевнений, що інструмент, який сьогодні запускає "Українська біржа", якраз надасть таку можливість, - говорить І. Мазепа. - Крім того, за допомогою термінового ринку з'являється можливість розширити асортимент стратегій і отримати більший прибуток ".
Нагадаємо, дата старту на терміновому ринку ВАТ "Українська біржа" була затверджена на засіданні Біржової ради 25 травня 2010 р., з 28 квітня торги на терміновому ринку проходили в режимі дослідної експлуатації, в рамках якої учасники торгів налагодили взаємодію систем інтернет-трейдингу, внутрішнього та бухгалтерського обліку з торговою системою біржі.