ua en ru

На Тайвані тайфун "Соулік" забрав життя двох людей, більше 100 постраждали

Тайфун "Соулік", який сьогодні вранці обрушився на північну частину Тайваню, забрав життя двох людей, одна людина зникла безвісти, ще 104 отримали травми. Про це повідомила місцева влада, передає "Сіньхуа".

Тайванський центр з лих та надзвичайних ситуацій повідомив, що один із загиблих був офіцером поліції, який отримав травму голови від падіння цегли, і помер у госпіталі. Другою загиблою є 54-річна жінка, яка впала з верхнього поверху будівлі та померла в лікарні.

Тайфун "Соулік" обрушився на район між повітом Ілан та містом Сіньбей сьогодні близько 3:00, він приніс з собою сильний вітер і проливні дощі.

Читайте також: На сході Китаю через тайфун "Соулік" евакуйовані близько 300 тис. жителів

Тайфун мав серйозний вплив на роботу транспорту на Тайвані. В аеропорту "Таоюань" поблизу Тайбея було затримано близько 200 рейсів, 154 рейси були скасовані, кілька відрізків автошляхів були заблоковані через повалені дерева і зсувів. Погана погода також викликала відключення електроенергії в близько 1 млн будинків, до 17:30 електропостачання не було відновлено в близько 85 тис. будинків.

У всіх повітах і містах Тайваню сьогодні оголошено про скасування шкільних занять і роботи. Метеорологічна влада також опублікувала на завтра попередження щодо проливних дощів з бурями в гірських районах острова.