ua en ru

На будівництво першої черги Південного обходу Дніпропетровська. Кабмін виділив 813,7 млн грн

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив будівництво Південного обходу (об'їзної дороги) Дніпропетровська. Воно почалося з будівельного майданчика на 187-му кілометрі автодороги Знам'янка-Луганськ-Ізварино, передає прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Голова облдержадміністрації повідомив, що розпорядженням Кабінету міністрів України №325-р від 13 квітня було виділено кошти на будівництво першої черги Південного обходу в сумі 813,7 млн грн. Також уряд своїм розпорядженням затвердив проектно-кошторисну документацію будівництва правобережних з'їздів з Кайдацького мосту. На виконання доручення Президента України Віктора Януковича до 1 травня цього року на реалізацію цього проекту буде виділена субвенція з державного бюджету місту Дніпропетровськ у розмірі 100 млн грн.
Південний обхід міста Дніпропетровськ має протяжність 64 км. Він має з'єднати чотири автомобільні дороги: Знам'янка-Луганськ-Ізварине, Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя та Дніпропетровськ-Миколаїв (через Кривий Ріг).
Таким чином, буде створено півкільце навколо Дніпропетровська, що дозволить збільшити пропускну спроможність доріг і вивести за межі міста транзитні транспортні потоки. Також це сприятиме підвищенню безпеки руху та покращенню екологічної ситуації в обласному центрі. Орієнтовна вартість проекту 2,6 млрд грн. Дорога матиме 20 шляхопроводів і мостів та 8 транспортних розв'язок.
Перша черга Південного обходу протяжністю 18 км з'єднає автодороги Знам'янка-Луганськ-Ізварине та Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя. Її вартість становить 810 млн грн. Початок будівельних робіт заплановано на 15 квітня 2011 року. Завершення - кінець 2011 року.