ua en ru

На соцвиплати чорнобильцям в 2013 р. передбачено 2 млрд 623 млн грн, - Янукович

На соціальні виплати з державного бюджету цього року передбачається виплатити 2 млрд 623 млн грн. Про це в ході робочої поїздки на Чорнобильську АЕС заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року на соціальні виплати чорнобильцям має бути виплачено 2 млрд 623 млн грн, це більше ніж минулого року. Але у мене питання до Кабміну, чи може він задовольнити таке зростання соцвиплат для людей, які віддали своє здоров'я для ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ", - заявив Янукович.

Він також доручив Кабіну знайти додаткове фінансування на лікування чорнобильців: "На лікування чорнобильцям передбачено менше 50 млн грн. Цих коштів також недостатньо. Уряду потрібно знайти можливість збільшити соцвиплати для громадян, які постраждали від катастрофи на Чорнобильській АЕС".

Крім того, Янукович доручив центральним органам влади перевірити списки тих, хто отримує допомогу таку допомогу: "Я також прошу профільні органи центральні влади перевірити списки осіб, які отримують держдопомогу. За його словами, допомогу повинні отримувати тільки ті, яким вона дійсно необхідна.

Читайте також: Сьогодні 27-ма річниця трагедії на Чорнобильській АЕС.