ua en ru

На систему "Вибори" щодня з 18 жовтня здійснюються тисячі хакерських атак, - Наливайченко

Служба безпеки України (СБУ) робить все можливе для того, щоб парламентські вибори в Україні пройшли мирно і спокійно в кожному окрузі - від Заходу до Сходу. Про це голова СБУ Валентин Наливайченко заявив в ефірі телеканалу ТВі, повідомили у прес-центрі СБУ.

"За завданням Президента ми працюємо над тим, щоб зачистити державу від диверсантів, захистити ресурси ЦВК і разом з МВС і ГПУ вжити такі попереджувальні заходи, які б дозволили кожному громадянину думати не про безпеку, а про те, де його паспорт і за кого він хоче проголосувати", - сказав глава СБУ.

Наливайченко уточнив, що СБУ здійснює контртерористичні та контррозвідувальні заходи до дня голосування і забезпечує охорону ресурсів і сайту ЦВК, а також системи "Вибори".

"Щодня з 18 жовтня тисячами здійснюються атаки на ресурс "Вибори" і вони відбиваються нашими фахівцями разом з іншими відомствами. Для нас дуже важливо захистити цей електронний острівець справжніх чесних виборів", - наголосив глава СБУ.

Нагадаємо, як повідомлялося сьогодні, в Луганській обл. СБУ порушила справу за фактом підкупу виборців кандидатом у нардепи.