ua en ru

На північному сході Японії близько півмільйона чоловік борються за те, щоб не замерзнути

Близько півмільйона людей на північному сході Японії борються за те, щоб не замерзнути. Про це повідомляє РБК з посиланням на BBC. В даний час 1,04 млн будинків позбавлені постачання водою, близько 257 тис. будинків залишаються без електрики. 362 тис. 580 осіб евакуйовані і знаходяться в таборах біженців. Відзначається, що постачання продовольства і палива в район лиха зменшуються.
Що стосується загального збитку від стихії, в результаті катаклізму постраждало 1,17 млн будівель, повністю зруйновано 14 тис. 623 будівлі.
У Японії 11 березня 2011 р. стався найсильніший в історії країни землетрус магнітудою 9,0, за яким пішли цунамі і сотні афтершокових поштовхів магнітудою 4-6. За оцінками японської влади, в результаті катастрофи загинули не менше 10 тис. чоловік. В даний час на північному сході Японії тривають пошуково-рятувальні роботи. У префектурі Фукусіма на атомному комплексі "Фукусіма-Дайічі" ("Фукусіма-1") вийшли з ладу системи аварійного охолодження, і японська влада безуспішно намагається остудити реактори і тепловиділяючі елементи. Перегрів реакторів і сховищ відпрацьованого ядерного палива загрожує вибухами і масштабним викидом радіації.