ua en ru

На північному сході Нігерії жертвами нападу ісламістів стали більше 60 людей

На північному сході Нігерії минулої ночі більше 60 людей стали жертвами нападу ісламістів, які підривали автомобілі, палили будинки і розстрілювали місцевих жителів, передає Associated Press з посиланням на представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Ніхто не взяв відповідальність за різанину, але місцеве населення і поліція відразу ж поклали провину на екстремістське угрупування "Боко Харам", що орудує на мусульманській півночі Нігерії.
Як повідомив представник нігерійського Червоного Хреста Ібрахім Булама, екстремісти вчинили бійню в м. Даматуру, адміністративному центрі штату Йобе, і довколишніх поселеннях. Вони почали з підриву автомобіля біля будинку, в якому розташовані штаб і казарми місцевих силових структур. Потім бойовики пройшли по місту, підриваючи офіси банків й нападаючи на поліцейські відділки. Крім того, банда озброєних людей вчинила напад на село Потіскум в околицях Даматуру.
Спалах насильства в Нігерії припав на канун мусульманського свята Ід уль-Адха (свято жертвопринесення), який сходить до релігійного сюжету про спробу принесення Ібрахімом (Авраамом - у біблійній традиції) свого сина Ісмаїла (в Старому завіті цю роль грає Ісаак). По всій Нігерії поліція посилила заходи безпеки перед святом, побоюючись активізації бойовиків "Боко Харам". Ця організація бореться з ослабленим центральним урядом Нігерії за встановлення в країні законів шаріату.