ua en ru

На півночі Сирії загони опозиції вбили понад 20 осіб

У сирійській провінції Алеппо, за різними даними, 25 або 26 людей загинули в результаті збройного нападу, повідомляє радіо "Свобода".

Про загибель цієї групи повідомило сьогодні як державне телебачення Сирії, так і сирійська правозахисна група, яка базується в Лондоні.

Телебачення стверджує, що мова йде про мирних громадян. Правозахисники заявляють, що це були бійці проурядового ополчення.

Сьогодні ж відомство ООН, що координує гуманітарні питання, повідомило, що термінової гуманітарної допомоги потребують 1,5 мільйона сирійців, які постраждали в ході конфлікту, який триває вже більше року.

Зазначимо, протистояння влади й опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". За останніми оцінками ООН, за час конфлікту в Сирії загинули вже більше 9 тис. цивільних осіб.