ua en ru

На півночі Мексики з в'язниці втекли 30 ув'язнених

На півночі Мексики з в'язниці під час заворушень у неділю втекли близько тридцяти ув'язнених, повідомляє BBC з посиланням на владу країни.

Нагадаємо, в тюремному бунті загинули 44 людини. Згодом директор в'язниці і 18 охоронців були звільнені.

За інформацією влади, ув'язнені, які втекли були пов'язані з наркокартелем "Зета". Більшість загиблих підтримували контакти з ворожим для "Зети" наркокартелем.

Зазначимо, у січні в Демократичній Республіці Конго при невдалій спробі втечі з в'язниці 9 людей загинули, ще 50 отримали поранення. У одного з ув'язнених, які намагалися втекти, була граната, однак через те, що він не вмів нею користуватися, вона вибухнула у нього в руках. У вересні 2011 р. в Конго сталася масова втеча з секретної в'язниці. Тоді близько 1 тис. ув'язнених змогли втекти після того, як на неї напали озброєні заколотники і звільнили одного зі своїх лідерів.

У серпні 2011 р. при придушенні бунту у в'язниці мексиканського м. Сьюдад-Хуарес було вбито щонайменше 17 осіб. Ув'язнені почали перестрілку з поліцією після захоплення зброї під час невдалого штурму в'язниці силами безпеки. За оцінкою експертів, м. Сьюдад-Хуарес є найнебезпечнішим містом світу. За статистикою в 2009 р. на 100 тис. жителів тут доводилося 191 умисне вбивство. Воно розташоване впритул до кордону США і через нього йде великий потік наркотрафіку і нелегальної імміграції, через що часто стає місцем зіткнень наркокартелів.