ua en ru

На сьогоднішній день в Україні працює 861 дозвільний центр, - Клюєв

На сьогоднішній день в Україні працює 681 дозвільний центр в яких оформляються та видаються документи дозвільного характеру. Про це на розширеному засіданні уряду заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"У кожному районі, в кожному місті обласного значення створено дозвільний центр, в якому видача та переоформлення документів дозвільного характеру починає здійснюватися за принципом організаційної єдності. Загальна кількість дозвільних центрів в Україну становить 681. Але цього не достатньо. Забезпечується перехід від принципу" єдиного офісу "до принципу" єдиного вікна ", - заявив Клюєв.
За його словами видача документів дозвільного характеру буде здійснюватися за допомогою державного адміністратора в дозвільному центрі "Єдине вікно у нас згідно із законодавством повинне працювати з 1 січня 2012 р., але підготовка до" створення "" єдиних вікон "у регіоні проходить дуже повільно", - сказав Клюєв
Так само він повідомив, що майже на третину скорочено список видів діяльності, які підлягають ліцензуванню, їх кількість скоротилася до 57 з 78 існуючих раніше "З метою спрощення процедури отримання ліцензій Кабмін прийняв постанову про скорочення списку документів, які додаються до заяв з видачі ліцензій і кожному виду господарської діяльності. Замість цього суб'єкту господарської діяльності надається можливість надання інформації за декларативним принципом ", - сказав Клюєв.