ua en ru

На сьогоднішній день в країнах Європи громадян Українипретендують на притулок, - екс-міністр економіки

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, який рік тому отримав притулок у Чехії, впевнений, що сьогодні в країнах Європи на систему міжнародного захисту претендують 12 відомих громадянина України. Про це він заявив в інтерв'ю радіо "Свобода".

"Наскільки я знаю, зараз у різних країнах Європи вже 12 осіб, відомих колишніх і нинішніх, подали заявки на систему міжнародного захисту. Тому я думаю, що й Олександр Тимошенко як людина, яка має тісні родинні зв'язки і є чоловіком колишнього прем'єр-міністра Україні Юлії Володимирівни Тимошенко, є людиною, навколо якого зараз тривають різноманітні інсинуації, в тому числі у вигляді кримінальних справ, які були закриті ще в початку 2000 років, і вимагав захисту, в першу чергу для того, щоб відкинути зайві вплив на колишнього прем'єр-міністра ", - заявив Данілігшин.
Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Чехії Ян Кубіца заявив, що Олександру Тимошенко, який просив про політичний притулок у Чехії, воно було надано як форма "міжнародного захисту".