ua en ru

На сьогодні законодавство дозволяє правоохоронцям затримати особу без офіційного оформлення такого затримання, - правозахисник

На сьогодні законодавство дозволяє правоохоронцям затримати особу без офіційного оформлення такого затримання. Про це на прес-конференції заявив член правління інституту економіко-соціальних досліджень Володимир Чемерис, передає кореспондент РБК-Україна.

«На сьогодні міліціонер може затримати будь-кого за будь що...до моменту офіційної реєстрації затримання особи, невідомо, що з нею відбувається... Цю ситуацію треба змінити кардинально», - сказав В.Чемерис. Він вважає, що затримання особи має документуватися винятково згідно з нормами Кримінально-процесуального кодексу, оскільки Кодекс про адміністративні порушення унеможливлює в разі затримання особи надання їй правової допомоги невідкладно від моменту затримання.

Також В.Чемерис, говорячи про ініціативу голови МВС Анатолія Могильова відновити систему витверезників, заявив, що «на 99,9% ця ідея не буде реалізована», оскільки ні МВС, ні МОЗ не захочуть брати на себе відповідальність за відновлення цієї системи.