ua en ru

На сайті Білого дому розміщена петиція із закликом про звільнення Тимошенко

Петиція із закликом про звільнення екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко опублікована на сайті Адміністрації Президента (АП) США.

Петиція із закликом про звільнення екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко (на фото) опублікована на сайті Адміністрації Президента (АП) США.

"Ми закликаємо Адміністрацію Обами використовувати всі законні засоби для негайного звільнення Юлії Тимошенко. Її політично мотивоване ув'язнення шокувало демократичний світ. Європейські лідери, уряд США, уряд Канади і решта лідерів демократичного світу висловили глибоке занепокоєння з цього приводу і закликали президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко, оскільки суд над нею був політично мотивованим", - йдеться в петиції.

Для того, щоб петиція була передана на розгляд в АП США, до 19 січня 2014 р. потрібно зібрати 100 тисяч підписів.

На сайті Білого дому розміщена петиція із закликом про звільнення Тимошенко

Нагадаємо, раніше на сайті Білого дому 26 листопада з'явилася петиція з вимогою застосувати санкції до президента України Віктору Януковичу, членам Кабінету Міністрів України. За чотири дні петиція набрала понад 100 тис. підписів, які для її передачі на розгляд адміністрації США необхідно було зібрати до 26 грудня 2013 р.

На сайті адміністрації президента США згодом з'явилися ще кілька петицій з закликом втрутитися в ситуацію в Україні - від призову до військової інтервенції в Україну для усунення влади і до санкцій проти влади України.