ua en ru

На саміті єврозони 26 жовтня не будуть визначені параметри антикризових заходів, - неофіційні дані

За підсумками саміту єврозони 26 жовтня 2011 р. не вдасться погодити конкретні параметри антикризових заходів, зокрема обсяг збільшення Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), а також коштів, необхідних для рекапіталізації банків, передає Reuters з посиланням на високопоставлені джерела.
При цьому, за даними співрозмовників агентства, європейські лідери, швидше за все, схвалять розширення інструментарію стабфонду за рахунок моделі страхування або за рахунок створення інвестиційної компанії, а також визначать обсяг коштів, на який він може бути збільшений.
Крім того, як очікується, вони назвуть діапазон списань за грецьким боргами, який може становити 50-60% від чистої поточної вартості держоблігацій республіки, а також цільові показники ВВП країни до 2020 р.
Раніше сьогодні повідомлялося з посиланням на джерела, що засідання міністрів фінансів країн Євросоюзу (ECOFIN), було заплановано на 26 жовтня 2011 р., скасовано.
Передбачалося, що міністри фінансів зустрінуться перед самітом Євросоюзу, щоб спробувати остаточно доопрацювати план боротьби з кризою суверенних боргів єврозони. Але, як повідомили джерела, перед зустріччю ECOFIN не вдалося узгодити низку питань порядку. Можливо, міністри зустрінуться вже після саміту в найближчі дні, повідомив представник президента Ради ЄС Хермана ван Ромпея.