ua en ru

На реконструкцію Бортницької станції аерації необхідно затратити близько 500 млн євро, - директор БСА

На реконструкцію Бортницької станції аерації (БСА) необхідно затратити близько 500 млн євро. Про це повідомив директор БСА Володимир Бражник, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, БСА стоїть на порозі реконструкції вже близько десяти років, проте не може переступити через цей поріг через брак коштів.
"Виходить, близько 6 млрд грн нам треба вкласти в підприємство, але місто саме потягнути це не може, уряд теж такі витрати не може потягнути, а інвестори сильно сюди не йдуть, оскільки наше підприємство особливого прибутку не приносить, як і всі комунальні підприємства", - сказав Бражник.
В той же час, за його словами, надія на фінансування і реконструкцію підприємства в цілому все ж є, а одиничні проекти відновлення працюють вже сьогодні. Бражник прогнозує, що зрушитися з мертвої точки в питанні реконструкції, найімовірніше, вдасться після проведення Євро-2012, після чого почнеться реконструкція "хоча б по одному блоку".
Нагадаємо, вчора, 6 жовтня, Київрада прийняла рішення про внесення змін до бюджету на 2011 р., за яким передбачено виділення близько 19 млн грн на реконструкцію БСА.