ua en ru

На реалізацію програми "Питна вода" проектом бюджету-2013 передбачається 200 млн грн при запиті з регіонів в 600 млн грн, - Близнюк

На реалізацію програми "Питна вода" в проекті бюджету на 2013 р., який вчора затвердив уряд, передбачається близько 200 млн грн. Про це на сьогоднішній селекторній нараді повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому році у нас є кілька програм "Питна вода". Там 200 млн грн. Із них 49 млн грн підуть на погашення вашої кредиторської заборгованості. Ви (керівники обласних державних адміністрацій) подали на 600 млн грн пропозицій. Тими 150 млн грн, які залишилися за принципом короткого ковдри (проблеми) не закриєш. Тож я розглянув всі питання, і левова частка піде на регіони де найстрашніша ситуація із забезпеченням водою", - повідомив міністр.

Він попросив керівників областей не шукати політичного підтексту у виборі тих регіонів, в які в першу чергу будуть спрямовуватися кошти: "Не шукайте там політики! Там є здоровий глузд і бачення того, що треба робити в державі заради людей".

Читайте також: Недофінансування програм водопостачання становить близько 80%