ua en ru

На реалізацію енергоефективних проектів в Україні буде направлено 324,8 млн грн бюджетної підтримки Євросоюзу

На реалізацію енергоефективних проектів в Україні буде направлено 324,8 млн грн бюджетної підтримки Євросоюзу. Про це проінформував учасників III Європейсько-Українського енергетичного дня голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич, передає прес-служба відомства.

"31 млн євро, які наприкінці минулого року надійшли у рамках бюджетної допомоги Європейського Союзу, будуть спрямовані на реалізацію енергоефективних проектів у бюджетній сфері та комунальній теплоенергетиці. Кошти у грудні 2011 року були конвертовані у національну валюту, наразі відповідно до закону "Про державний бюджет" вони знаходяться на спеціальному рахунку Держказначейства у сумі 324,8 млн грн", - зазначив Пашкевич.

За його словами, відповідно до індикаторів бюджетної підтримки кошти спрямують на проекти зі зменшення обсягу технологічних витрат і втрат енергоресурсів, на модернізацію обладнання та впровадження новітніх енергоефективних технологій у зазначених сферах.

Окрім цього, Пашкевич зауважив, що на даний напрям також виділено 119, 3 млн грн із загального фонду державного бюджету. "Разом - 444,1 млн грн або ж 56% коштів Державної цільової економічної програми з енергоефективності та енергозбереження України", - пояснив голова агентства.

Нагадаємо, раніше Пашкевич заявив, що Україна залучила 20 млрд грн інвестицій в проекти енергозбереження в 2011 р.