ua en ru

Впродовж 9 сесії ВР буде розглянуто більше 80 законопроектів від податково-митного комітета, - Хомутиннік

Впродовж 9 сесії VI скликання Верховної Ради буде розглянуто більше 80 законопроектів, підготованих комітетом з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики. Про це сьогодні повідомив голова комітету Віталій Хомутиннік.
«Буде продовжено роботу над системними змінами до Податкового кодексу, насамперед, щодо спрощеної системи оподаткування, новою редакцією Митного кодексу (розгляд у другому читанні планується у вересні), а також низки законопроектів з питань валютного регулювання, страхування, банківського сектору, фондового ринку тощо», - сказав Хомутиннік.
Зокрема, за його словам, комітетом розроблені законопроекти щодо розкриття інформації на фондовому ринку, іпотечних облігацій, інсайдерської інформації, регулювання ринку фінпослуг, нагляду на консолідованій основі, удосконалення оподаткування операцій з цінними паперами, що передбачені у комплексних змінах до Податкового кодексу, прийнятих наприкінці минулої сесії парламенту.
Серед проблемних питань у цій сфері Віталій Хомутиннік назвав необхідність збільшення капіталізації фондового ринку, вихід на ринок нових інституційних інвесторів та появу ньому нових фінансових інструментів, удосконалення депозитарної системи, валютного регулювання тощо.