ua en ru

На програми енергоефективності в Україні в 2012 р. виділено 827 млн грн, - Пашкевич

Державному агентству з енергоефективності і енергозбереження України (Держенергоефективності) для впровадження програм енергоефективності в 2012 р. виділено 827 млн грн. Про це журналістам заявив глава Держенергоефективності Микола Пашкевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цьому році з держбюджету на програми енергоефективності виділено 502 млн грн і фонд підтримки ЄС 325 млн грн. Один підзаконний акт витрачання коштів вже прийнятий урядом, і зараз буде прийнятий другий про витрачання коштів з фонду підтримки ЄС", - повідомив Пашкевич.

За його словами, підтримка, яку надає ЄС в частині впровадження енергозберігаючих технологій, передбачає три етапи.

"Всього цією підтримкою передбачалося 70 млн євро. Перший транш у 31 млн євро ми вже отримали в цьому році, він буде розподілений для підтримки енергоефективних проектів у теплокомуненерго і бюджетній сфері, другий і третій транші по 16 млн євро - наступні етапи. Це наступні досягнення наших індикаторів. І ми ці індикатори виконуємо", - додав Пашкевич.

Раніше повідомлялося, що IFC надасть Credit Europe Bank кредит у розмірі 15 млн дол., щоб допомогти розширити доступ до фінансування для українських компаній, які впроваджують проекти по поліпшенню енергоефективності.