ua en ru

На пост Президента США від Республіканської партії буде балотуватися конгресмен Р.Пол

Американський конгресмен Рон Пол буде балотуватися на пост Президента США від Республіканської партії. Таку заяву він зробив сьогодні в телепрограмі Good Morning America на каналі ABC News, передає РБК.

Повідомлення з'явилося після запису в інтернет-мікроблозі Р.Пола, опублікованій напередодні. У ньому 75-річний конгресмен повідомив про те, що зробить "важливу заяву" наступного ранку. Відзначимо, що минулого конгресмен також зробив низку заяв, що передбачили сьогоднішнє рішення. Зокрема, влітку 2010 р. в інтерв'ю телеканалу CNN він повідомив: "Я не очікую, що стану президентом. Я не очікую. Це не означає, що я не стану балотуватися".

Це вже третій раз, коли Р.Пол бере участь в президентських виборах. У 1988 р. він виступив кандидатом від партії лібералів, а в 2008 р. - від Республіканської партії. На даний момент Р. Пола підтримують 2% виборців, згідно з опитуванням громадської думки. Однак у той же час конгресмен відомий значними витратами на передвиборну кампанію: у 2008 р. за три місяці йому вдалося залучити близько 5 млн дол.

Відзначимо також, що Р.Пол відомий своєю політичною позицією. Політик виступає проти політики Федеральної резервної системи (ФРС) США і підтримує легалізацію героїну. Крім того, раніше Р.Пол заявив, що не став би організовувати операцію з усунення терориста "номер один" Усами бен Ладена.