ua en ru

На повний захват Сирта потрібно 2 дні, - глава ПНС Лівії

На повний захват Сирта потрібно 2 дні. Про це заявив голова Перехідної національної ради Мустафа Абдель Джаліль, який прибув сьогодні до обложеного загонами нової лівійської влади місто, передає Reuters.
"Всі перемоги завдяки вам, мої брати по революції", - сказав він, звертаючись до сотень бійців повстанських загонів. Прихильники ПНС вітали виступ свого лідера урочистими вигуками і безладною стріляниною в повітря.
Під час короткого символічного візиту Джаліль зустрівся з польовими командирами і обговорив ситуацію на фронтах рідного міста поваленого лівійського лідера.
Глава ПНС також закликав ополченців гідно обходитися з жителями Сирта і "не нашкодити їм", навіть якщо хтось буде викритий у підтримці полковника. "Я прийшов, щоб подарувати свободу жителям Сирта і простягнути їм руку дружби", - зазначив Джаліль.
Нагадаємо, громадянська війна між прихильниками і супротивниками Каддафі спалахнула в лютому 2011 р. На стороні лівійської опозиції в конфлікт втрутився НАТО після прийняття відповідної резолюції Ради Безпеки ООН. Наприкінці серпня за підтримки Північноатлантичного альянсу і його союзників супротивники колишнього режиму захопили столицю Лівії Тріполі. В даний час вони контролюють практично всю країну за винятком міст Бані-Валід, Сабха і Сирт.