ua en ru

На купівлю квартир постраждалим від вибуху будинку в Стаханові виділено 2,5 млн грн

У Стаханові (Луганська область) на купівлю 15 квартир для постраждалих від вибуху газу міськвиконком виділив 2,5 млн грн. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У місті Стаханові був вибух газу в 5-поверховому будинку, постраждали 5 осіб. Комісія вже відпрацювала, і прийнято рішення про відселення мешканців - це 15 квартир. І зараз вже міськвиконком виділив за нашими рекомендаціями 2,5 млн грн на закупівлю квартир цим людям на вторинному ринку", - повідомив Аліпов. Він додав, що зараз у будинку, де стався вибух, працює будівельна інспекція, і може бути прийнято рішення, що ця частина будинку в подальшому експлуатуватися не буде.

Також Аліпов розповів про ситуацію з будинком у Харкові на Московському проспекті, де також стався вибух газу. За його словами, в будинку вже відновлено водопостачання і найближчим часом буде відновлено електропостачання.

Аліпов зазначив, що було прийнято рішення відновити будинок. "На сьогоднішній день там вже встановлені тимчасові балки для зміцнення пошкоджених перекриттів між поверхами, проведено підготовчі роботи під обробку стін. Крім того проводяться роботи з демонтажу пошкодженого електроустаткування і кабельних каналів, тобто відновлюється електропостачання. Вже підключено 10 квартирних стояків центрального опалення, і робота там триває. Найближчим часом всі електропостачання буде відновлено", - сказав чиновник.

Читайте також: Вибух у житловому будинку в Харкові: Загинули чотири людини