ua en ru

На перші у Криму відкриті земельні торги буде виставлено три ділянки на ПБК загальною площею 25,15 га

Перші у Криму відкриті земельні торги, на які будуть виставлено три ділянки рекреаційного призначення на Південному березі Криму (ПБК), відбудуться не пізніше 8 жовтня ц.р. Про це повідомив глава Республіканського комітету із земельних ресурсів Олександр Чабанов, передає Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

Радмін АРК на засіданні затвердив проекти землеустрою трьох призначених для реалізації ділянок, які раніше були включені до переліку територій, що підлягають продажу на земельних торгах.

"У середу, 8 вересня, дану постанову буде опубліковано. Після цього протягом 30 днів ми проведемо аукціон", - сказав глава Рескомзему Криму, виступаючи на засіданні уряду 31 серпня ц.р.

Найбільшим лотом торгів стане ділянка площею 22 га на території Сімеїзької селищної ради - її стартова ціна складе 5,2 млн грн. Дві ділянки на території Гурзуфської селищної ради площею 2,4 і 0,75 гектара буде виставлено на торги за ціною, відповідно, 670 і 207 тис. грн.

Голова Радміну АРК Василь Джарти підкреслив, що на земельному аукціоні будуть продані не просто території, а "майданчики для реалізації готових інвестиційних проектів".

"Та структура або той підприємець, хто придбає ці ділянки, отримає всі дозвільні документи для реалізації інвестиційного проекту. Покупець розумітиме, що саме він побудує, буде впевнений, що цей об'єкт буде затребуваний, і що рішення про виділення йому землі не буде скасовано", - сказав В.Джарти.