ua en ru

На період Євро-2012 в Києві встановлять 2,5 тис. інформаційних покажчиків та приберуть з центру маршрутки

На період проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро - 2012 з центру Києва планують прибрати маршрутки і встановити близько 2,5 тис. інформаційних покажчиків, про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми плануємо створити єдину пішохідну, велосипедну та культурну територію в історичному серці міста - від Подолу до Києво-Печерської Лаври. З центру столиці зникнуть маршрутки, замість них будуть курсувати сучасні тролейбуси та автобуси. Київська міська державна адміністрація і особисто Олександр Попов робить акцент намодернізації та розвитку саме громадського транспорту. Адже ним користується більше 80% жителів Києва. До Євро - 2012 буде придбано 185 автобусів і 140 тролейбусів великої та надвеликої місткості. Вказаний рухомий склад буде задіяний на маршрутах 1,5-км зони і на маршруті Київ -Бориспіль. Важливо, що весь цей суспільний транспорт залишиться киянам і після проведення Євро ", - заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
Він додав, що для забезпечення належної роботи нових одиниць рухомого складу планується залучити близько 1 тисячі водіїв.
Разом з тим, буде введений спеціальний автобусний маршрут "Аеропорт" Бориспіль - ст.м."Бориспільська", на якому щоденно курсуватиме 70 автобусів місткістю 100 пасажирів.
Також, за словами заступника голови КМДА, вже визначено транспортний периметр стадіону та офіційної фан-зони, що у дні проведення матчів буде пішохідним. Розроблено два сценарії організації дорожнього руху в центральній частині міста: в дні проведення матчів і в дні, вільні від матчів.
Крім того, визначено 685 місць для паркування їх автобусів. Місця розподіляються між уболівальниками двох команд-суперниць.
Разом з тим, розповів Анатолій Голубченко, розроблено тимчасову концепцію позначення для транспортних засобів і пішоходів. Зокрема, для пішоходів буде встановлено 2 тис. 210 інформаційних покажчиків в аеропортах, на залізничному вокзалі, в метрополітені, в автобусах і тролейбусах. Ще 301 покажчик встановлять на вулично-дорожній мережі міста.