ua en ru

На перевиборах до ВР найбільшу кількість кандидатів в окрузі №223, - голова ЦВК

На перевиборах до Верховної Ради України, що призначені на 15 грудня 2013 р., за кількістю кандидатів у депутати найбільший бюлетень очікується на окрузі №223. Про це заявив журналістам після сьогоднішнього засідання ЦВК голова ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бюлетень в окрузі №223, на жаль, залишиться в тому ж самому розмірі, в якому він був попередньо затверджений ЦВК, оскільки в цьому окрузі відмовилося з 76 кандидатів у народні депутати України лише 5 кандидатів подали заяви про відмову балотуватися", - заявив Охендовський.

Таким чином, за його словами, в разі позитивного розгляду всіх заяв щодо 223 округу кількість кандидатів у цьому окрузі збережеться в межах 71 людини.

"Це є рекордною кількістю в історії виборів. Бюлетень залишиться таким же, і шрифт, на жаль, буде таким же, як і передбачалося", - сказав Охендовський.

У той же час, за його словами, вже зараз можна говорити про те, що бюлетені в одномандатних виборчих округах №132, 194 і 197 залишаться в тих же розмірах, в яких вони були затверджені заздалегідь, тобто у досить прийнятних для організації голосування розмірах.

У той же час бюлетень у виборчому окрузі №94 буде істотно меншим порівняно з тим текстом, який був затверджений раніше ЦВК, оскільки велика кількість кандидатів подали заяви про відмову балотуватися.

Так, з 84 зареєстрованих кандидатів, на даний момент подали заяви про зняття своєї кандидатури з виборів 45 осіб. За словами Охендовського, на даний момент ці заяви розглядаються.