ua en ru

На парламентських виборах у Молдові лідирують соціалісти

На парламентських виборах у Молдові лідирують соціалісти Джерело фото:twitter.com/Апостроф
На парламентських виборах у Молдові, лідирує Соціалістична партія, яка виступає за східний вектор розвитку країни і посилення зв'язків з Росією.

На парламентських виборах у Молдові, лідирує Соціалістична партія, яка виступає за східний вектор розвитку країни і посилення зв'язків з Росією. Про це повідомляє Publika.md з посиланням на дані Центральної виборчої комісії Молдови.

При цьому проєвропейські партії, що сформували коаліцію, отримають більшість мандатів в майбутньому парламенті республіки.

Згідно з даними 87,70% виборчих дільниць, Ліберально-демократична партія Молдови набирає 19,3%, а Демократична партія - 15,76% голосів, що дає їм 35% в загальній складності. Проєвропейська Ліберальна партія також набирає 9,38% голосів і проходить у парламент.

Соціалістична партія лідирує на виборах, набираючи 21,6% голосів. Комуністична партія отримує 17,83%.

Нагадаємо, парламентські вибори в Молдові були визнані такими, що відбулися. Явка на виборах склала 55,86% виборців. Це нижче, ніж на виборах 2010 року, коли на дільниці прийшли 65,04% виборців.

Офіційні результати, оприлюднені Центрвиборчкомом, неможливо порівняти з exit polls, оскільки жодна соціологічна організація не отримала дозволу на проведення опитувань на виходах з виборчих дільниць.