ua en ru

На парламентських виборах ПР, Блок Литвина і КПУ можуть отримати 50-67% місць в окружкомах, - заступник голови ЦВК

На наступних парламентських виборах Партія регіонів, Блок Литвина і Компартія України (КПУ) можуть отримати від 9 до 12 місць (50-67%) в окружних виборчих комісіях з 18 можливих. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.
"Згідно з проектом, окружні комісії формуються за формулою 15+3, де 15 (членів комісії) висуває 5 парламентських фракцій, по 3 від кожної фракції, а решта 3 члени комісії пропонують політичні партії, які висунули своїх кандидатів в депутати. Ці троє членів визначаються шляхом жеребкування. ПР, Блок Литвина і КПУ як парламентські партії отримають як мінімум 9 місць в окружних комісіях", - зазначив Магера.
При цьому, за словами заступника голови ЦВК, у жеребкуванні можуть брати участь як парламентські, так і непарламентські партії. "Тому теоретично 3 місця можуть зайняти представники провладних партій, тобто, правляча партія може отримати від 9 до 12 місць з 18 в окружкомах", - розповів Магера.
За його словами, справедливою була б формула 5+13, де 5 членів комісії висувають парламентські фракції, а решта обираються шляхом жеребкування.