ua en ru

На відкритті торгів у США 20 березня очікується пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 20 березня очікується пониження провідних індексів після ралі в ході попереднього тижня, коли фондові індекси досягали максимальних значень за декілька років на тлі останніх статистичних даних, що продемонстрували поліпшення ситуації в американській економіці. Зараз інвестори чекають нових сигналів відновлення економіки США, ретельно відстежуючи макроекономічну статистику.

Сьогодні трейдерів насамперед цікавитимуть дані по будівельному ринку США. О 14:30 за київським часом буде опублікована доповідь Міністерства торгівлі США щодо обсягу будівництва нових будинків в США в лютому 2012 р. Аналітики чекають, що значення показника складе 700 тис. будинків.

Крім того, сьогодні відбудеться виступ міністра фінансів США Тімоті Гайтнера і пізніше - глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке. Коментарі Гайтнера і Бернанке можуть зробити істотний вплив на динаміку котирувань на фондовому ринку.

З корпоративних новин увага інвесторів може привернути квартальний звіт IT-компании Oracle, який з'явиться після завершення торгової сесії. Oracle оприлюднить результати за III квартал 2011-2012 фінансового року. Свої фінансові результати представить також виробник ювелірних прикрас Tiffany.

На негативній території можуть відкритися торги для американського виробника програмного забезпечення Adobe Systems на тлі інформації про те, що чистий прибуток компанії в I кварталі 2012 р. (завершився 2 березня 2012 р.) знизився на 21% - до 185,2 млн дол. проти 234,6 млн дол. за аналогічний період 2010 р.

Станом на 12:56 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 67,00 пункту (-0,51%), на індекс S&Р - на 7,80 пункту (-0,56%), на індекс Nasdaq - на 12,25 пункту (-0,45%).

Нагадаємо, фондові торги в США 19 березня завершилися підвищенням індексів.