ua en ru

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 23 серпня 2011 р. очікується зростання провідних індексів. Ринок постарається відіграти втрати попереднього тижня, коли котирування знижувалися під тиском макроекономічної статистики, що розчаровує. Макроекономічна статистика буде грати роль і сьогодні. Після початку торгової сесії Міністерство торгівлі США опублікує дані за обсягом продажів нових будинків, які продемонструють ситуацію на американському будівельному ринку. Аналітики прогнозують, що обсяг продажів нових будинків в США в липні 2011 р. складе 315 тис.
У той же час вся увага інвесторів спрямована в майбутнє і зосереджена на виступі глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, яке відбудеться 26 серпня ц.р. Ринок чекає від ФРС конкретних кроків та подальших заходів щодо стимулювання економіки, незважаючи на те, що американський Центробанк на початку місяця пообіцяв утримувати мінімальну облікову ставку протягом як мінімум двох років.
Торги проходитимуть на сприятливому зовнішньому тлі, що може позитивно позначитися на котируваннях паперів американських банків, включаючи Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Morgan Stanley.
В центрі уваги інвесторів, ймовірно, перебуватиме нафтогазовий сектор США і котирування компаній-представників даного сектора (ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips), що реагують на динаміку цін на нафту. Особливо пильно за коливаннями цін на "чорне золото" і котируваннями нафтогазових компаній трейдери стежать на тлі ситуації на Близькому Сході і в Північній Африці, зокрема в Лівії. Ймовірне в найближчому майбутньому завершення громадянської війни в країні вселяє деякий оптимізм в інвесторів і може привести до зниження цін на нафту в результаті можливого відновлення постачань з цієї країни. Тим часом останні дані свідчать про те, що до закінчення конфлікту ще далеко. З Лівії продовжують надходити вкрай суперечливі відомості.
Станом на 14:47 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 131,00 пункту (+1,21%), на індекс S&P - на 18,90 пункту (+1,59%), на індекс Nasdaq - на 27,50 пунктів (+1,35%).