ua en ru

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 24 серпня очікується зниження провідних індексів. Побоювання щодо американської економіки поступово повертаються на ринок після двох вдалих сесій поспіль.
На думку аналітиків, позитив на початку торгового тижня не варто розглядати як кардинальну зміну настрою інвесторів. На даний момент американські трейдери виражають стурбованість не тільки через економічне становище в США, але і через ситуацію в Європі, де триває боргова криза.
Деталі економічного становища Сполучених Штатів Америки прояснить виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, яке відбудеться 26 серпня ц.р. в штаті Вайомінг. Проте якщо на початку тижня ця перспектива викликала в інвесторів оптимізм, зараз вона лише посилює напругу на ринку.
Частково настрій інвесторів за минулий місяць відіб'ється і в макроекономічних новинах. Так, одночасно з відкриттям сьогоднішньої сесії американське Міністерство торгівлі опублікує дані за обсягом замовлень на товари тривалого користування за підсумками липня ц.р. Підвищення цього показника буде означати зниження впевненості споживачів у економіці країни. Згідно з прогнозами аналітиків, зростання обсягу замовлень складе 2%.
Спад очікується і в сировинному секторі. Котирування нафтових і металургійних компаній США підуть униз слідом за здешевленням ф'ючерсів на доставку як нафти, так і золота. Зокрема, ціна на "чорне золото" опустилася до позначки в 85 дол./бар. Метали ж дешевшають значно менше.
Станом на 14:30 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 84,00 пункту (-0,75%), на індекс S&P - на 8,60 пункту (-0,74%), на індекс Nasdaq - на 12,25 пункту (-0,58%).