ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США очікується підвищення провідних індексів. Після закінчення великодніх канікул інвестори налаштовані позитивно і чекають публікації статистичних даних по ринку нерухомості, а також інших макроекономічних новин, передає РБК.
Сьогодні після відкриття торгової сесії Міністерство торгівлі США оприлюднить інформацію за обсягом продажів нових будинків за підсумками березня 2011 р. За думку аналітиків, даний показник складе 280 тис. будинків.Нагадаємо, в лютому ц.р. обсяг продажів склав 250 тис. будинків.
Крім того, в центрі уваги інвесторів опиниться засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, за підсумками якого виступить голова організації Бен Бернанке. Експерти чекають від ФРС рішень щодо програми "кількісного пом'якшення", яка передбачає викуп держоблігацій на 600 млрд дол, а також процентних ставок, які на даний момент знаходяться на низькому рівні. Крім того, Б. Бернанке дасть оцінку стрибка цін на "чорне золото", що також може мати свій вплив на рух котирувань низки нафтових компаній.
Серед інших сировинних компаній очікується позитивна динаміка на тлі продовжує зростання цін на золото. Це, зокрема, може позитивно позначитися на котируваннях Barrick Gold і Newmont Mining. Крім того, вгору можуть піти ціни на акції виробника алюмінію Alcoa і мідновидобувної компанії Freeport McMoRan.
У сегменті корпоративних новин трейдерів зацікавить звіт компанії Netflix, що займається прокатом DVD-фільмів, а також трансляцією потокового відео. Аналітики прогнозують зростання чистого прибутку за підсумками I кварталу 2011 р. на 80%, а обсягу продажів - на 43% в порівнянні з аналогічними показниками за той же період 2010 р.
Станом на 14:32 по Києву, котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones піднялися на 29,00 пункту (+0,23%), на індекс S & P - на 3,40 пункту (+0,26%), на індекс Nasdaq - на 6,25 пункту (+0,26%).