ua en ru

На відкритті фондових торгів у США очікується підвищення індексів напередодні засідання ФРС по базовій обліковій ставці

На відкритті фондових торгів у США 23 червня очікується підвищення провідних індексів напередодні засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США по базовій обліковій ставці, передає РБК. Очікується, що ФРС збереже ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних. В той же час аналітики говорять про те, що на засіданні ФРС основна увага буде приділена борговим проблемам єврозони і їх потенційному впливу на економіку США.

Тим часом трейдерів цікавитиме не тільки рішення ФРС щодо базової облікової ставки, але і статистичні дані щодо економіки США, які будуть подані вже після початку торгової сесії Міністерством торгівлі і Міністерством енергетики країни. Перше відомство повідомить про зміну обсягу продажів нових будинків у США у травні 2010 р. (прогноз аналітиків - показник складе 400 тис. одиниць). Міненергетики опублікує дані щодо запасів нафти від 12 до 18 червня ц.р.

Остання доповідь може вплинути на динаміку котирувань в енергетичному секторі з такими компаніями, як ExxonМobil, Chevron, ConocoРhillips і нафтосервісні Schlumberger і Halliburton. В той же час інвестори продовжать стежити за розвитком подій навколо мораторію президента США Барака Обами на глибоководне буріння.

Одним із перших на новини макроекономічного плану може відреагувати банківський сектор, включаючи Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Wells&Fargo і оператора кредитних карт American Express.

За станом на 14:32 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 47 пунктів (+0,46%), на індекс Nasdaq - на 9,75 пункту (+0,52%), на індекс S&Р - на 4,8 пункту (+0,44%).