ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 9 грудня ц.р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 9 грудня 2010 р. очікується підвищення провідних індексів, передає РБК. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індекси. Позитивно на настрій гравців фондового ринку можуть вплинути останні макроекономічні новини, які здатні вселити в інвесторів оптимізм щодо темпів відновлення світової економіки. Перш за все, порадувати можуть дані по ВВП Японії, які перевершили попередні прогнози уряду країни. ВВП Японії в III кварталі 2010р., за остаточними даними, зріс на 1,1% порівняно з II кварталом ц.р., про це повідомив Інститут економічних і соціальних досліджень уряду. У річному численні зростання цього показника склало 4,5%.
Крім того, сприятливо на активності гравців можуть позначитися і останні новини з Австралії, де економічне зростання дозволило створити більше робочих місць, ніж очікували аналітики (у листопаді ц.р. їх стало більше на 54,6 тис.). У той же час великий інтерес для американських інвесторів будуть представляти новини в національній економіці. Зокрема, до початку торгової сесії має вийти звіт Міністерства праці США, в якому відомство повідомить про кількість первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття з 28 листопада по 4 грудня ц.р. Ці дані можуть зміцнити оптимістичний настрій інвесторів і сприятиме подальшому зростанню котирувань.
На інформаційний фон першими відреагують американські кредитні організації, включаючи Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo і пр. Якщо дані по американському ринку праці перевершать прогнози аналітиків, котирування банків можуть помітно зрости.
Тим часом у центрі уваги інвесторів може опинитися світової перевізник цінних вантажів і кореспонденції United Parcel Service (UPS). Раніше американська компанія повідомила, що планує підвищити дивіденди і почати програму викупу власних акцій.
У зв'язку з корпоративними новинами слід виділити ще ряд компаній.Зокрема, сьогодні свої фінансові звіти представлять Brown-Forman Corp.(Виробник віскі марки Jack Daniel's), National Semiconductor (виробник інтегральних мікросхем) та Pall Corp., Що займається розробкою енергозберігаючих та водоочисних технологій.
Станом на 145:13 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 33,00 пункту (+0,29%), на індекс Nasdaq - на 5,50 пункту (+0,25%), а на індекс S & P - на 4,00 пункту (+0,33%).