ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 8 вересня очікується переважне підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 8 вересня 2011 р. очікується переважне підвищення провідних індексів. Інвестори налаштовані оптимістично напередодні двох значущих виступів, а також публікації ряду макроекономічних даних.
Зокрема, о 20:30 за київським часом виступить глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке. Напередодні дводенного засідання організації він розповість про ряд заходів, яких ФРС може зробити для прискорення зростання американської економіки.
Крім того, відбудеться важливий виступ Президента США Барака Обами. Очікується, що в ході свого виступу голова держави представить новий план зі збереження старих і створення нових робочих місць на 2012 р., який обійдеться бюджету країни в 300 млрд дол. Проект передбачає продовження на рік дії зменшеного прибуткового податку для робітників і ряду виплатт з безробіття. Крім того, документ вводить податкові послаблення для бізнесменів, які наймають працівників, і організацію проектів, пов'язаних з громадськими роботами.
Також позитивний фон складають і макроекономічні новини. В основному інвестори зосередять увагу на двох доповідях, які будуть опубліковані до початку сесії, о 15:30 за київським часом. Так, Міністерство торгівлі США повідомить про розмір негативного сальдо торгового балансу США. Аналітики прогнозують, що за підсумками липня 2011 р. показник знизиться з 53,1 млрд дол. до 51,9 млрд дол.
Одночасно з цим свою доповідь опублікує і Міністерство праці США. Дане відомство обнародує інформацію про кількість первинних вимог щодо виплати з безробіття за тиждень, який завершився 3 вересня 2011 р. За прогнозами експертів, цей показник також трохи знизиться в тижневому численні.
Вплинуть на американський ринок акцій і новини з-за кордону. Сьогодні о 14:45 за київським часом Європейський центральний банк (ЄЦБ) опублікує оновлені дані по обліковій ставці. Аналітики чекають, що показник залишиться незмінним - на рівні 1,5%.
Станом на 14:07 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 11,00 пункту (+0,10%), на індекс S&Р - на 9,00 пункту (+0,41%), на індекс Nasdaq опустився на 1,30 пункту (-0,11%).