ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 8 березня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 8 березня очікується підвищення провідних індексів на сприятливому зовнішньому фоні. Незважаючи на те, що американські біржі завершили торгову сесію напередодні в "мінусі", фондові торги на європейських і азіатських майданчиках відкрилися сьогодні в "плюсі" завдяки розрядці ситуації на сировинних біржах і ослаблення тиску на ціни на нафту. Позитивно на настрої учасників ринку позначилися новини про те, що ОПЕК розглядає можливість збільшення квот нафтовидобутку. При цьому, як повідомив міністр нафти Кувейту, Саудівська Аравія вже збільшила видобуток нафти понад квоти, встановлених організацією. На цьому тлі світові ринки дещо заспокоїлися і ціна на нафту знизилася, передає РБК.
На відкритті фондових торгів в центрі уваги інвесторів опиниться американський авіабудівний концерн Boeing Co. недавно виграв тендер на постачання літаків-заправників для ВПС США. Сьогодні компанія повідомила про те, що уклала нові контракти з двома китайськими авіаперевізниками на 10 млрд дол. КНР має намір придбати більше 2 тис. літаків протягом наступних 5 років, щоб задовольнити зростаючий попит на авіаперевезення.
Крім того, ставку на Китай робить і американський рітейлер електроніки Best Buy Co., Який повідомив, що орієнтується на розвиток збутової мережі в країні, де спостерігається бум споживчого попиту.
Не залишать без уваги трейдери й угоду між американською Western Digital Corp. та японської Hitachi Ltd's. Раніше повідомлялося, що Western Digital пріобрітет у Hitachi підрозділ з виробництва жорстких дисків за 4,3 млрд дол.
Крім того, учасники ринку будуть стежити за ходом зустрічі глави Міністерства фінансів США Тімоті Гайтнера і представників фінансової еліти Німеччини напередодні саміту Євросоюзу з питань стабілізаційного фонду і методів підтримки держав блоку з борговими проблемами.
Станом на 14:26 котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 26 пункти (+0,22%), на індекс S & P виросли на 4,40 пункту (+0,34%), а на індекс Nasdaq - на 4 пункти ( +0,17%).