ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 5 серпня очікується різноспрямований рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 5 серпня очікується різноспрямований рух індексів. До офіційного відкриття торгової сесії S&P, один з трьох провідних індексів, пішов у несуттєвий мінус, у той час як Dow і Nasdaq відзначилися помірним підвищенням.

Інвестори вважають, що деяке охолодження ринку на відкритті торгів більш ніж виправдане індексів після ралі протягом попередньої торгової тижня.

Позитивний настрій інвесторів забезпечується як за рахунок загального позитивного фону, де попередні фондові торги в США завершилися зростанням індексів, а поточна сесія в Європі стартувала в "зеленій" зоні, так і через очікування інвесторами публікації нових макроекономічних даних по економіці США.

В 18:00 мск американський інститут з управління поставками повідомить, як змінився у липні індекс ділової активності у сфері послуг. Аналітики прогнозують, що значення індексу складе 53,0 пункту.

На фронті корпоративних новин увага інвесторів приверне звіт Tyson Foods, яка працює в сфері харчової промисловості. Компанія оприлюднить квартальні результати своєї діяльності до офіційного відкриття торгів. Напередодні звітності котирування Tyson Foods за результатами попередньої торгової сесії піднялися на 0,2%.
Ринкова капіталізація HSBC в ході продовженій сесії, до офіційного відкриття торгів у США, скоротилася на 4,17%. Після відкриття торгової сесії в Лондоні, акції банку подешевшали на 4,6%. Причиною для цього стала звітність банківського гіганта. Згідно з повідомленням банку, його чистий прибуток (доступна для розподілу серед акціонерів материнської компанії) за перше півріччя 2013р. підвищилася на 21,8% , чистий процентний дохід банку зменшився на 8% - до 17,819 млрд дол., а сукупний операційний дохід скоротився на 7,2% і склав 40,523 млрд дол. Результати виявилися нижчими за прогнози фахівців і очікувань трейдерів, що не забарилося позначитися на котируваннях банку.

Станом на 13:56 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 5,00 пункту (+0,03%), на індекс S&P - опустилися на 0,40 пункту (-0,02%), на індекс Nasdaq - піднялися на 2,00 пункту (+0,06%).