ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 31 жовтня очікується різноспрямований рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 31 жовтня 2011 р. очікується різноспрямований рух провідних індексів. Ентузіазм учасників ринку, що з'явився після узгодження деталей плану виходу з кризи на саміті Євросоюзу (ЄС), помітно слабшає, інвестори чекають нової інформації від лідерів Старого Світу відносно інструментів збільшення кредитоспроможності Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). Як очікується, відповідні заяви можуть пролунати на прес-конференції Європейського центробанку і саміті "великої двадцятки" (G20), які пройдуть на поточному тижні.
Песимізму трейдерам додали новини з Пекіна: за підсумками переговорів китайської влади з главою EFSF Клаусом Реглингом керівництво КНР відмовилося від інвестицій в Європейський стабфонд.
Зовнішній фон напередодні сесії сформований зниженням за підсумками торгів японського індексу Nikkei на 62,08 пункту (-0,69%) - до 8988,39 пункту після проведеної центробанком країни другий за три місяці валютної інтервенції. Курс долара до ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня підвищився на 3,45 ієн і склав на закритті торгів 79,34 ієни/дол. Європейські індикатори на початку торгів відступили в червону зону на 1-1,5%.
Після відкриття американських бірж очікується зниження котирувань найбільшого в США виробника алюмінію Alcoa Inc. - однієї з найбільших у США нафтогазових компаній Chevron Corp. (Bank of America Corp. знизив оцінку акцій компанії), а також першого за розміром активів банку США JPMorgan Chase & Co.
В ході торгів Асоціація менеджерів у Чикаго призведе значення індексу ділової активності за жовтень 2011р. (аналітики очікують, що показник за звітний період складе 58,0 пункту).
Станом на 13:45 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 22,56 пункту (+0,18%), на індекс S&P - знизилися на 13,5 пункту (-1,05%), на індекс Nasdaq - на 19,25 пункту (-0,8%).