ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 30 травня 2012 р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 30 травня 2012 р. очікується зниження провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на основні біржові індикатори.

Інвестори налаштовані негативно у зв'язку з побоюваннями щодо поширення європейської боргової кризи не тільки на Грецію, але і на Італію та Іспанію. За підсумками минулого сьогодні аукціону італійських довгострокових прибутковість держпаперів 10-літніх облігацій вперше з січня ц.р. перевищила 6%, а вартість обслуговування 10-літніх боргових зобов'язань Іспанії 28 травня ц.р. досягла 6,45%.

Інвестори також побоюються, що банківські проблеми Іспанії стануть додатковою причиною подальшого зростання прибутковості, як іспанських держпаперів, так і по облігаціях сусідньої Італії.

В ході торгів увага інвесторів може бути прикута до акцій високотехнологічної компанії Apple після виступу її головного виконавчого директора Тіма Кука на конференції D10 All Things Digital. Кук заявив, що телебачення є "великий інтерес" для Apple, тим самим давши ґрунт для чуток про те, що компанія планує запустити революційний телевізор власного виробництва під брендом iTV.

Інтернет-компанія Facebook, 18 травня ц.р. що вийшла на біржу Nasdaq, отримала повідомлення від антимонопольних органів США про майбутню перевірку угоди купівлі фотосервісу Instagram.

На динаміку котирувань американських компаній - виробників смартфонів може вплинути повідомлення тайванської HTC про те, що митниця США закінчила перевірку і зняла заборону на ввезення ряду моделей HTC на територію США. У квітні ц.р. партії смартфонів були затримані на митниці після того, як Apple обвинуватила HTC в порушенні патентів, що згодом не підтвердилося.

Станом на 14:23 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 46,00 пункту (мінус 0,37%), на індекс S&P - на 6,90 пункту (мінус 0,52%), на індекс Nasdaq - на 29,00 пункту (мінус 1.13%).