ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 3 вересня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 3 вересня очікується зростання провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на біржові індикатори. Проте на торгах pre-market інвестори не достатньо активні, оскільки з нетерпінням чекають публікації звіту Міністерства праці США про рівень безробіття в США в серпні 2010 р. Аналітики прогнозують значення даного показника на рівні 9,6%. Проте гравці декілька налякані поширеними сьогодні результатами дослідження МВФ щодо світового безробіття. За наявними підрахунками, число безробітних в світі досягло історичного максимуму в 210 млн осіб, що пов'язане з глобальною фінансовою кризою. При цьому, за даними МВФ, в США за три останні роки робочі місця втратили 7,5 млн осіб.

Певний вплив на рух ринкових котирувань надасть також публікована після відкриття фондових майданчиків доповідь американського Інституту з управління постачаннями (ISM) з ділової активності у сфері послуг США в серпні 2010 р. Аналітики прогнозують, що значення індексу за серпень 2010 р. складе 53 пункти.

Незалежно від того, підбадьорюючою або гнітючою буде публікована сьогодні макроекономічна статистика, першими на неї відреагують котирування організацій банківського сектора. Так, активність спостерігатиметься по акціях Bank of America, Citigroup, J.P.Morgan Chase, Weels Fargo, Goldman Sachs, American Express.

Зберігається вирогідність, що інвестори намагтимуться позбавитися від акцій американської нафтової компанії Mariner Energy, що вибухнула напередодні біля берегів американського штату Луїзіана. Проте, за останніми даними, в результаті нового інциденту не послідувало розливу нафти.

Ймовірно, по висхідній траєкторії рухатимуться котирування одного з найбільших в США мереж швидкого харчування Burger King Holdings, рада директорів, яка погодилася передати компанію у власність бразильської групи інвесторів 3G Capital, прийнявши замість 4 млрд дол. Таким чином, 3G виплатить 24 дол. за кожну акцію компанії, тобто премія до ціни закриття торгів 1 вересня складе близько 46%. На торгах 2 вересня цінні папери Burger King подорожчали більш ніж на 28%.

Не утихають пристрасті також в ринковій "битві", що розвернулася за право володіння американським розробником програмного забезпечення 3Par. За компанію ось вже який тиждень борються американський виробник компьютерної техніки HP і виготівник комп'ютерів Dell. Оскільки остаточної угоди про укладення угоди підписано поки не було, інвестори продовжать стежити за розвитком подій.

Станом на 13:51 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 4,0 пункту (-0,04%), на індекс Nasdaq - підвищилися на 5,00 пункту (+0,27%), на індекс S&P - на 1,1 пункту (+0,10%).