ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 3 листопада 2011 р. очікується незначна зміна провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 3 листопада 2011 р. очікується незначна зміна провідних індексів. Ринок буде чекати вирішальних заяв від лідерів країн "великої двадцятки", які зібралися в Каннах (Франція) для вирішення питань світової економіки. Однією з основних тем обговорення стане боргова криза в Греції, ситуація навколо якої дійшла до межі у зв'язку з ініціативою проведення референдуму за новою програмою допомоги від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.
Крім того, вся увага інвесторів буде прикута до засідання Європейського центробанку (ЄЦБ) і його рішення відносно базової облікової ставки після того, як напередодні Федеральна резервна система (ФРС) США ухвалила рішення зберегти базову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних. Більшість аналітиків вважають, що ЄЦБ залишить базову облікову ставку без змін на рівні 1,5%. Пізніше о 15:30 відбудеться прес-конференція нового голови Європейського центробанку Маріо Драги, який змінив на цій посаді Жан-Клода Тріше.
Певний вплив на фондовий ринок можуть надати макроекономічні новини, які будуть опубліковані сьогодні пізніше. До початку сесії з'явиться вкрай важлива інформація, яка свідчить про стан американського ринку праці, а саме - дані по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за черговий звітний тиждень. Аналітики очікують, що показник складе 400 тис. вимог.
Публікація цих даних буде особливо цікава трейдерам у світлі останніх коментарів американської ФРС, яка напередодні повідомила, що рівень безробіття в США в кінці 2011 р. виявиться на позначці 9,0-9,1% (хоча в червні ц.р. регулятор прогнозував, що цей показник складе 8,6-8,9%).
На позитивній території торги можуть відкритися для американської медіакорпорації News Corp., результати якої за I квартал 2011-2012 фінансового року перевершили прогнози експертів.
Крім того, після завершення попередньої торгової сесії свій звіт оприлюднила американська Kraft Foods (другий після Nestle SA світовий виробник продуктів харчування). Чистий прибуток компанії, доступний для розподілу серед акціонерів, за 9 місяців 2011 р. знизився на 24,5% і склав 2 млрд 697 млн ​​дол. в порівнянні з 3 млрд 574 млн дол., отриманими за аналогічний період 2010 р.
Також на хід торгів можуть вплинути фінансові звіти наступних компаній: American International Group Inc. (страхова компанія), Apache Corp, (незалежна нафтогазова компанія), CBS Corp. (телекомпанія), Chesapeake Energy Corp. (найбільший незалежний виробник природного газу в США), Estеe Lauder Companies Inc. (виробник косметики) і NYSE Euronext (біржовий оператор).
Станом на 14:05 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 63,00 пункту (+0,54%), котирування Фьючер на індекс S & P - на 6,30 пункту (+0,51%), на індекс Nasdaq - на 7,00 пункту (+0,30%).