ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 29 жовтня ц.р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 29 жовтня 2010 р. очікується зниження провідних індексів напередодні даних по ВВП США за III квартал ц.р., які будуть опубліковані Міністерством торгівлі США в 15:30 за київським часом, передає РБК. Аналітики очікують, що показник виросте на 2% в порівнянні з попереднім кварталом в перерахунку на рік. Тим часом учасники ринку виявляють занепокоєння щодо того, що зростання ВВП США виявиться недостатнім, щоб сприяти зниженню рівня безробіття в країні. Дані побоювання інвесторів зумовлюють скоріше негативні настрої, що панують на ринку.
На тлі пониження ціни на нафту в "мінус" можуть піти котирування енергетичних, нафтогазових і нафтосервісних компаній, включно з ExxonMobil (представили напередодні свій фінансовий звіт), ConocoPhillips і Chevron, а також нафтосервісні Schlumberger і Halliburton.
Визначати динаміку котирувань продовжать і корпоративні новини, які в цілому можуть надати підтримку ринку. Представлений після закриття торгової сесії 28 жовтня звіт Microsoft виявився вищим за прогнози аналітиків і акції компанії можуть піти вгору на відкритті торгів. Чистий прибуток виробника програмного забезпечення Microsoft в I кварталі 2010-2011 фінансового року, який завершився 30 вересня ц.р., виріс на 51% - до 5,41 млрд дол. проти 3,57 млрд дол. за аналогічний період роком раніше. Виручка софтверного гіганта за липень-вересень 2010 р. виросла на 25% і становить 16,2 млрд дол., тоді як за той же період минулого року компанії вдалося виручити 12,92 млрд дол., йдеться в опублікованому повідомленні компанії.
Monster Worldwide Inc. - одна з найбільших рекрутингових компаній в режимі он-лайн повідомила, що скорегований прибуток на акцію в IV кварталі 2010 р. становитиме 8 центів, що перевищило консенсус-прогноз аналітиків в 5 центів. На тлі даної інформації акції компанії можуть подорожчати на відкритті торгів.
Станом на 13:57 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 34,00 пункту (-0,31%), на індекс Nasdaq - на 6,75 пункту (-0,32%), на індекс S & P - на 5,1 пункту (-0,43%).