ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 28 вересня очікується незначна зміна провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 28 вересня 2011 р. очікується незначна зміна провідних індексів на тлі різноманітних новин. Тиск на котирування надаватимуть повідомлення в європейській пресі про те, що деякі країни вимагають від приватних кредиторів погодитися на великі списання по грецьких держоблігаціях. Крім того, сьогодні Європейський центральний банк (ЄЦБ) повідомив, що не планує знижувати процентні ставки на своєму наступному засіданні, яке пройде 6 жовтня ц.р. ЄЦБ розвінчав тим самим надії інвесторів на те, що кредитна організація може піти на такі заходи, щоб простимулювати економіку регіону.
Вся увага учасників ринку прикована сьогодні до виступу голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу, який повідомив, що найвищий виконавчий орган Євросоюзу підготував законопроект, що передбачає введення податку на фінансові транзакції. Податок на фінансові транзакції був запропонований як засіб "справедливого розподілу фінансового навантаження від негативних наслідків глобальної кризи". Це перша спроба упорядкувати всі відповідні збори в рамках однієї всеосяжної системи.
В той же час сьогодні в США будуть опубліковані макроекономічні дані, які можуть зробити значний вплив на рух котирувань. Так, о 15:30 за київським часом Міністерство торгівлі країни повідомить про обсяг замовлень на товари тривалого користування в серпні 2011 р. Пізніше Міністерство енергетики обнародує звіт по комерційних запасах сирої нафти в США з 17 по 23 вересня ц.р. Відзначимо, що дані останнього американського відомства можуть відбитися на динаміці котирувань американських нафтогазових компаній ExxonМobil, Chevron і ConocoРhillips, сильно залежних від цін на нафту, які у свою чергу схильні до впливу цих даних.
Певний інтерес для учасників фондового ринку представлятимуть корпоративні новини. В зв'язку з цим слід особливо відзначити консалтингову компанію Accenture, що обнародувала раніше квартальні фінансові результати, які перевершили прогнози аналітиків.
Станом на 13:34 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 63,00 пункту (+0,57%), на індекс S&Р - на 6,90 пункту (+0,59%), на індекс Nasdaq - на 2,00 пункту (+0,09%).