ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 27 квітня 2012 р. очікується різноспрямований рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 27 квітня 2012 р. очікується різноспрямований рух провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на основні біржові індикатори.

На хід торгів, найімовірніше, вплине публікація даних по ВВП США в I кварталі 2012 р. Аналітики, опитані Reuters, чекають, що цей показник виросте на 2,5%, що свідчить про деяке уповільнення американської економіки, оскільки в IV кварталі 2011 р. ВВП США виріс на 3,0%. Тим не менш, прогноз був переглянутий у бік підвищення, оскільки раніше аналітики прогнозували зростання ВВП США в січні-березні 2012 р. лише на 1,5%.

Негативно на настрої інвесторів може позначитися зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's (S&P) довгострокового рейтингу Іспанії з А до BBB+. Рейтингові дії S&P були викликані ризиками значного збільшення боргового навантаження державного бюджету Іспанії. Головним чином данt навантаження може сформуватися з умовної заборгованості через необхідність надавати фінансову підтримку національному банківському сектору.

Також на хід торгів можуть вплинути результати триваючого в США сезону фінансової звітності. Очікується, що сьогодні результати за I квартал 2012 р. представлять нафтовидобувна компанія Chevron, автомобільний концерн Ford, виробник споживчих товарів Procter & Gamble та ін.
До початку торговельної сесії компанія відзвітувала Amazon.com Inc., що володіє найбільшим в світі онлайн-магазином Amazon.com, чиї показники по виручці і операційного прибутку за I квартал 2012 р. перевершили очікування аналітиків. Новини про вдало завершений квартал можуть забрати акції Amazon в "зелену" зону.

У протилежній ситуації знаходиться глобальна мережа кав'ярень Starbucks. Незважаючи на те, що компанія повідомила про зростання чистого прибутку в I півріччі 2012 фінансового року на 13,8%, а виручки - на 15,6%, її акції все одно можуть впасти в ціні, оскільки аналітики чекали від компанії кращих результатів. Зокрема, згідно зі звітом Starbucks, продажу в закладах, відкритих не менше 13 місяців, зросли на 7%, тоді як експерти прогнозували зростання як мінімум на 8,2%.

Повідомлення тайваньського виробника електроніки Foxconn, одного з постачальників деталей для продукції американської Apple, про зниження попиту на його продукцію, може вплинути на динаміку котирувань Apple.

Станом на 13:50 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones впали на 6,00 пункту (-0,05%), на індекс S&P - знизилися на 1,20 пункту (-0,09%), на індекс Nasdaq - підвищилися на 3,50 пункту (+0,13%).