ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 26 березня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 26 березня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів напередодні публікації даних за незавершеним продажів будинків у США і промови глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке. Торги проходитимуть на досить сприятливому зовнішньому фоні: японський Nikkei закрився в невеликому "плюсі", європейські біржі ростуть у середньому на 0,3%.

В той же час знижувальний тиск на котирування буде надавати ситуація в Іспанії, де правляча партія не змогла отримати абсолютну більшість голосів на минулих в минулі вихідні регіональних виборах, хоча і здобула перемогу на них. Це може ускладнити проведення структурних реформ для уряду країни на чолі з Маріано Рахоєм.

Знижувальну динаміку котирувань на відкритті торгів можуть продемонструвати акції нафтогазових компаній США (ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips): нафта на біржах дешевшає через технічну корекцію, що може потягнути вниз вартість акцій нафтових гігантів.

В той же час, на позитивній території торги можуть відкритися для харчової компанії Cal-Maine Foods Inc., яка до відкриття торговельної сесії оприлюднить фінансовий звіт за III квартал 2011-2012 фінансового року. Відзначимо, що компанія входить у розрахункову базу індексу Nasdaq.

Станом на 13:32 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 3,00 пункту (+0,02%), на індекс Nasdaq - на 8,75 пункту (+0,32%), на індекс S&P - на 2,30 пункту (+0,16%).