ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 26 червня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 26 червня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на основні біржові індикатори.

Позитивний настрій інвесторів забезпечив виступ голови ЄЦБ Маріо Драгі на конференції інвесторів в Лондоні. Драгі пообіцяв вжити всі необхідні заходи по порятунку зони євро від краху, зокрема, спрямовані на боротьбу з невиправдано високою прибутковістю за держпаперами країн валютного блоку. Заяви Драгі переважили негатив, викликаний занепокоєнням інвесторів навколо перспектив Греції. Згідно опублікованій сьогодні доповіді аналітиків Citibank, вірогідність виходу Греції із зони євро в наступні рік-півтора складає близько 90%.
Європейська боргова криза чинить тиск на фінансові результати провідних компаній, тому корпоративна звітність носить змішаний характер і часто розчаровує інвесторів.

Сьогодні до початку торгів фінансові звіти представлять нафтова компанія ExxonMobil, компанія-виробник засобів особистої гігієни і побутової хімії Colgate-Palmolive, інтернет-магазин Amazon, багатопрофільна 3M Co. і т.д.

На макроекономічному фронті очікується публікація даних за обсягом замовлень на товари тривалого користування в червні ц.р. і числа первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 21 липня 2012 р.

Станом на 14:31 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 136,00 пунктів (+1,08%), на індекс S&P - на 16,80 пункту (+1,26%), на індекс Nasdaq - на 31,25 пункту (+1,23%).

Відзначимо, фондові торги в США 25 липня 2012 р. завершилися зниженням більшості провідних індексів.