ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 24 травня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 24 травня 2012 р. очікується зростання провідних індексів. Інвестори налаштовані позитивно напередодні публікації макроекономічних даних за обсягом замовлень на товари тривалого користування в США в квітні 2012 р., який, як очікується, зросте в порівнянні з попереднім місяцем.

Також інвестори надихнулися підсумками неформального саміту Євросоюзу (ЄС), на якому учасники висловилися за збереження Греції в зоні євро.

Крім того, на хід торгів може вплинути макроекономічна статистика з Європи, зокрема дані по ВВП Великобританії і Німеччині, а також з німецької індексу ділових настроїв.

В центрі уваги інвесторів продовжить залишатися власник найбільшої в світі соціальної мережі інтернет-компанія Facebook, що вийшла 18 травня ц.р. на біржу Nasdaq. Напередодні компанія вперше за три торгові дні закрила сесію в "зеленій" зоні, після того як проти Facebook було подано два колективних позову, який звинувачує компанію в приховуванні значимої інформації перед IPO.

Крім того, у фокусі можуть опинитися інтернет-компанія Google і розробник програмного забезпечення Oracle на тлі рішення суду Каліфорнії, згідно з яким Google не порушував патентних прав Oracle на використання мови програмування Java.

Станом на 13:50 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 49,00 пункту (+0,39%), на індекс S&P - на 7,30 пункту (+0,55%), на індекс Nasdaq - на 8,00 пункту (+0,31%).

Нагадаємо, торги в США 23 травня 2012 р. закрилися переважно підвищенням провідних індексів, компенсувавши втрати початку сесії.