ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 22 вересня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 22 вересня 2010 р. очікується зниження провідних індексів, пише РБК. Серед учасників ринку можуть переважати негативні настрої, що пов'язані із засіданням Федеральної резервної системи (США). Нагадаємо, 21 вересня ц.р. ФРС заявила, що відновлення економіки США сповільнилося, а купівельна здатність громадян стримується.

На цьому фоні перш за все може спостерігатися падіння котирувань представників банківського сектора США, найбільш чутливого до будь-яких заяв подібного характеру. У першу годину торгів можуть дешевшати акції корпорації Citigroup Inc., Bank of America Corp., а також цінні папери банків J.Р.Мorgan Chase & Co. і Morgan Stanley.

В той же час, можуть зрости в ціні акції представників "золотої" підгалузі, серед яких такі компанії, як Newmont Mining Corp. і Barrick Gold Corp.

Активність інвесторів може спостерігатися відносно акцій американського авіабудівного концерну Boeing Co. після появи інформації про плани індійського уряду укласти угоду з США про покупку 10 військово-транспортних літаків Boeing C-17 Globemaster III за 5,8 млрд дол.

Не залишаться інвестори в стороні від акцій найбільшого розробника програмного забезпечення Microsoft Corp. Сьогодні софтверний гігант заявив про підвищення розмірів квартальних дивідендів на 23% вперше за останні два роки.

В той же час, негативна динаміка котирувань може спостерігатися відносно акцій американського розробника програмного забезпечення Adobe Systems Inc. на тлі повідомлень компанії про зниження прогнозу по квартальному прибутку. Аналогічна ситуація може спостерігатися і з акціями власника інтернет-аукціону компанії eВay Inc.

Станом на 15:37 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 32,0 пункту (-0,30%), на індекс Nasdaq - на 4,50 пункту (-0,23%), на індекс S&p - на 1,10 пункту (-0,10%).