ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 22 грудня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 22 грудня очікується підвищення провідних індексів. Інвестори налаштовані оптимістично напередодні публікації макроекономічної статистики, яка продемонструє динаміку відновлення американської економіки.
Також ряд звітів освітить ситуацію на ринку праці. Зокрема, сьогодні о 15:30 за київським часом з'являться дані щодо кількості первинних вимог щодо виплати з безробіття за тиждень, який завершився 16 грудня 2011 р. Аналітики чекають, що цей показник складе 378 тис. вимог. Крім того, пізніше буде оприлюднена доповідь Reuters і Мічиганського університету щодо остаточного значення індексу споживчої довіри в США в грудні 2011 р. Аналітики чекають, що остаточне значення індексу за грудень складе 68 пунктів. Попередні дані свідчили про значення 67,7.
Крім того, сьогодні Міністерство торгівлі США опублікує остаточні дані щодо зростання ВВП в III кварталі 2011 р. Нагадаємо, що попередня оцінка відомства встановила, що економіка країни виросла на 2,0% в порівнянні з попереднім кварталом. Аналітики чекають, що остаточні дані збіжаться з опублікованими раніше.
У сегменті корпоративних новин увага інвесторів буде звернена на Yahoo!, власника однойменної пошукової системи. Раніше сьогодні в пресі з'явилися повідомлення про те, що компанія планує позбавитися більшої частини своїх акцій в китайській інтернет-компанії Alibaba Group і продати частку в Yahoo Japan - спільному з компанією Softbank підприємстві. Операція дозволить Yahoo! повернути частину грошових коштів акціонерам і дасть можливість зосередитися на ключовій для компанії сфері інтернет-реклами.
Станом на 14:15 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones піднялися на 50,00 пункту (+0,42%), на індекс S&Р - на 6,10 пункту (+0,49%), на індекс Nasdaq - на 9,25 пункту (+0,41%).