ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 21 вересня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 21 вересня очікується зниження провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. Інвестори будують припущення щодо рішення Федеральної резервної системи США (ФРС) по державній кредитно-грошовій політиці. Очікується, що на засіданні наступного тижня законодавці оголосять про нові заходи, покликані перешкодити уповільненню темпів економічного зростання, але навряд чи повідомлять про опслаблення економічного курсу. У серпні 2010 р. глава ФРС Бен Бернанке заявив, що відновлення американської економіки втратило вектор, а тому уряд продовжить спроби щодо стимулюванню зростання. Крім того, сьогодні Міністерство торгівлі США відзвітує про зміну обсягу будівництва нових будинків в серпні в порівнянні з попереднім місяцем, а ФРС повідомить про рівень ключової облікової ставки, який, як очікується, буде збережений на рівні 0-0,25% річних.

На відкритті торгової сесії інвестори можуть проявити недовіру до компаній банківського сектора. Побоювання про стан галузі спровокувала неофіційна інформація про одну з найбільших кредитних організацій США Bank of America. Сьогодні джерела повідомили, що найближчим часом банк може скоротити 400 своїх службовців по всьому світу, про що буде офіційно оголошено наступного тижня. Даний чинник може негативно вплинути також на котирування інших учасників сектора - J.P.Morgan Chase, Citigroup, Weels Fargo, Goldman Sachs, American Express і MasterCard.

Сприятливо торги можуть скластися для одного з найбільших в США виробників комп'ютерів та інших електронних пристроїв Apple. Сьогодні стало відомо, що провідний в світі виробник мобільних телефонів - фінська компанія Nokia в черговий раз відстрочила появу на ринку своєї нової розробки - телефону N8, який вважають основним суперником iPhone, вироблюваного Apple. З цієї причини IPhone, всій видимості, поки збереже за собою конкурентну перевагу.

Крім того, активні торги пройдуть по акціях американського розробника програмного забезпечення Adobe Systems, яка уявите сьогодні звіт про фінансові результати. Інвестори розпродаватимуть або купуватимуть акції залежно від того, нижче або вище за прогнози аналітиків опиняться представлені показники.

Американські гравці, ймовірно, зацікавляться цінними паперами оператора найбільшої в Сполучених Штатах Америки мережі книжкових магазинів Barnes & Noble Inc. Власники і міноритарні акціонери компанії намагаються розподілити місця в раді директорів, що також вплине на розподіл долий в акціонерному капіталі.

Станом на 13:57 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 6,0 пункту (-0,06%), на індекс Nasdaq - на 0,75 пункту (-0,04%), на індекс S&P - на 1,2 пункту (-0,11%).