ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 21 жовтня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 21 жовтня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів напередодні недільного саміту Євросоюзу, на якому обговорюватиметься питання збільшення обсягу Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) і подолання бюджетно-боргової кризи в зоні євро.
Сьогодні представники канцлера Німеччини Ангели Меркель повідомили про те, що Франція і Німеччина досягли домовленості щодо основних моментів плану боротьби з європейською борговою кризою.
Раніше на поточному тижні лідери Франції і Німеччини визнали, що від саміту Євросоюзу не варто чекати конкретних антикризових рішень. Як заявили в спільному комюніке Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер ФРН Ангела Меркель, європейські лідери обговорюватимуть варіанти розв'язання боргової кризи на майбутньому саміті в Брюсселі, проте всі шення відкладаються до повторної зустрічі, яка відбудеться наступного тижня, ймовірно, 26 жовтня ц.р.
В ході сьогоднішньої сесії увага інвесторів буде прикована до паперів багатопрофільного концерну General Electric (GE), нафтосервісної компанії Schlumberger, аерокосмічної компанії Honeywell International Inc. і найбільшого в світі виробника програмного забезпечення Microsoft Corp. Перші три компанії опублікували сьогодні квартальні фінансові звіти. Чистий прибуток (доступний для розподілу серед утримувачів звичайних акцій) GE за 9 місяців 2011 р. виріс в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 36% - до 9,390 млрд дол. Schlumberger також відзвітував про зростання показника за січень-вересень ц.р.
Microsoft напередодні після закриття сесії відзвітував про зростання чистого прибутку в I кварталі 2011-2012 фінансового року. Показник за I квартал 2011-2012 фінансового року, який завершився 30 вересня, виросли на 6%, - до 5,74 млрд дол. в порівнянні з аналогічним показником в 5,41 млрд дол. роком раніше.
Фондові торги в Японії 21 жовтня 2011 р. завершилися незначним пониженням індексу Nikkei на 0,04%, тоді як європейські біржі відкрилися в зеленій зоні. В даний час індикатори Старого Світу демонструють зростання в межах 1-1,5%.
Станом на 14:30 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 31,0 пункту (+0,27%), на індекс S&Р - на 7,1 пункту (+0,59%), на індекс Nasdaq - на 14,5 пункту (+0,63%).